werkgever

Werkgever

Een gezonde medewerker is een productieve medewerker. Een gezonde manager is een energieke manager. Een gezonde executive heeft oog voor innovatie en de juiste koers van het bedrijf.

Voor werkgevers en organisaties bied ik onderstaande diensten aan:

Project management vitaliteit & leefstijl

De laatste tijd neemt de belangstelling voor de gunstige effecten van een gezonde leefstijl zienderogen toe. Als werkgever plukt u er ook de vruchten van als uw medewerkers gezond zijn. Hebben jullie al een gezondheids- of vitaliteitsbeleid? Misschien hebben jullie een preventief medisch onderzoek (PMO) bij je personeel laten uitvoeren en willen jullie iemand die de medewerkers kan begeleiden op basis van de uitkomsten.

Met mijn ervaring als leefstijlcoach en als projectleider, heb ik de capaciteiten om het instarten en uitrollen van uw vitaliteitsbeleid van A tot Z te begeleiden binnen uw bedrijf of organisatie. Neem vrijblijvend contact met me op om eens te sparren over de mogelijkheden!

Individuele coaching

Heb je last van stress en wil je een burn-out voor zijn? Of heb je een medewerker die op het punt staat om te vallen?

Denk dan eens aan begeleiding door mij. Ik heb mijn opleiding tot leefstijlcoach aangevuld met de opleiding voor burn-outcoach en kijk dus naar meerdere aspecten van je leven. In een aantal gesprekken (meestal tussen de 5 en 10) zie ik dat mensen hun energieniveau weer op peil krijgen.

Ook kun je bij mij terecht voor een frisse kijk op (belemmerende) gewoontes of voor een productievere dag. Misschien wil je weten hoe voeding je energieniveau gedurende de dag beïnvloedt. Of je wilt meer bewegen zonder dat je beknibbelt op werk- of privétijd. Of wellicht vind je het leuk om een workshop te krijgen over ontspanning en flow.

Neem contact met me op, dan sparren we over de mogelijkheden.

Workshops

Wil je je medewerkers bewuster laten omgaan met hun gezondheid door ze een workshop aan te bieden? Ik geef workshops over stress, flow, voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Uiteraard is een combinatie van deze onderwerpen ook mogelijk. Ik kan losse workshops geven of een reeks waarin deze onderwerpen aan bod komen.

Neem vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.

Wist u dat...

Financiering van een leefstijlcoach u als werkgever niks hoeft te kosten?

Financiering voor de leefstijlcoach kan voor werkgevers uit verschillende ‘potjes’ komen. De werkkostenregeling of het ontwikkelbudget van medewerkers kan in individuele gevallen uitkomst bieden.

Ook kan de verzuimverzekering de leefstijlcoach vergoeden. o.a. CZ en De Amersfoortse doen dit. Het is de moeite waard om eens te onderzoeken hoe dit in uw polis staat!

De toegevoegde waarde van de leefstijlcoach voor Michael (32) en Jantine (43)

Michael en Jantine zijn collega’s. Via hun werkgever hebben ze meegedaan aan een gezondheidscheck. Tijdens deze check zijn ze medisch onderzocht (bloeddruk, cholesterol), hun BMI is gemeten en ze hebben een vragenlijst ingevuld over hun arbeidsomstandigheden (omgeving en werkdruk).

Bij Michael komt er uit de gezondheidscheck dat hij overgewicht heeft (1.85 lang, 93 kg, BMI 27). Ook is zijn bloeddruk wat verhoogd. Michael schrikt hier erg van en gaat die dag niet zo vrolijk naar huis.

Jantine is lichamelijk gezond (1.70 lang, 64 kg, BMI van 22) maar zij scoorde in het rood op de vragenlijst omdat zij de sfeer op het werk onprettig vindt sinds zij een nieuwe manager heeft.

Voor de vervolggesprekken met Michael en Jantine wordt CIS Leefstijlcoaching ingeschakeld. Ik kijk met Michael naar de uitkomsten van het onderzoek en we praten hierover. Daardoor zakt de eerste emotie al gauw. Michael wil graag werken aan een betere gezondheid en op basis van zijn wensen en mijn expertise kijken we naar de haalbaarheid. Eigenlijk wil Michael zo snel mogelijk naar de 85 kilo. Hij denkt zelf dat hij wel een kilo per week kan afvallen. Gelukkig is de leefstijlcoach ook verwachtingsmanager en kan ik hem vertellen dat dit soort crash diëten weliswaar werkt, maar nooit een blijvend resultaat oplevert. Daarom trekken we een half jaar uit om in kleine stapjes af te vallen en deze verandering duurzaam in Michaels leefpatroon in te bedden. We maken een voedingsplan door aanpassingen aan zijn eetpatroon te doen en we spreken af dat hij -om te beginnen- een keer per week gaat sporten.

Het volgende gesprek is met Jantine. Zij vindt de veranderingen op het werk moeilijk. Ze ziet dat het bedrijf verzakelijkt doordat het groeit. Haar nieuwe manager stuurt veel meer op cijfers en dit merkt ze in de sfeer op de afdeling. Gedurende het gesprek blijkt dat het niet alleen de nieuwe manager is die Jantines gevoel beïnvloedt. De hele bedrijfscultuur is aan het veranderen. Jantine voelt zich nu opgejaagd en vindt dat ze vroeger veel meer tijd had voor de klanten. In een van de gesprekken reken ik met haar door wat de targets nu precies voor haar betekenen. Dan zien we dat de eisen voor haar rol eigenlijk helemaal niet veranderd zijn, behalve dat er nu een target aan gehangen wordt, maar dat blijkt prima haalbaar.

Daarnaast coach ik Jantine op het nemen van meer rust tijdens de dag. Ze wil graag tijdens de lunch buiten een rondje lopen en minstens twee keer per dag een kwartier van haar plek af. Na een voorbereidend gesprek met mij, bespreekt ze dit met haar manager. Die is blij dat ze zo pro-actief aangeeft waar ze behoefte aan heeft.

Uiteindelijk zitten beide werknemers lekkerder in hun vel op het werk én thuis. Dat is voor mij de toegevoegde waarde van de leefstijlcoach. Sparringpartner, uitdager, steuntje in de rug en supporter!

Gezondheidschecks

Persoonlijke gezondheidscheck

De Persoonlijke Gezondheidscheck is een betrouwbaar en wetenschappelijk onderbouwd e-Health platform om de gezondheid en het welzijn van werknemers te monitoren, en ze te helpen om gezonder te leven. Een soort gezondheids-APK kortom, voor de organisatie én de medewerkers. Compleet, doeltreffend en betaalbaar, waarmee bovendien wordt voldaan aan de wettelijke arbo-eisen op het terrein van periodiek medisch onderzoek (PMO). Klik hier voor meer informatie. Je verlaat dan deze site.

Positieve Gezondheid

In Positieve Gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Daarom wordt mensen gevraagd wat zij zélf het liefst willen veranderen. Je spreekt daarmee hun bron van veerkracht aan.

Hier kun je de gratis vragenlijst invullen. Je verlaat dan wel deze site.

CiS helpt jou bij het interpreteren van het resultaat. Ook kunnen we samen op zoek naar duurzame verbetering van jouw gezondheid met dit instrument als basis. Neem vrijblijvend contact met me op.